Laserontharing

Zeg vaarwel tegen scheren, waxen en epileren. Ga voor Soprano Platinum Ice en de kracht van Drie voor een zijdezachte, haarvrije huid.

Soprano ICE Platinum is een revolutionair lasersysteem voor ontharing van Alma Lasers.

Pijnloos

Alle huidtinten

Veilig en Snel

Soprano ICE Platinum en de kracht van 3

Soprano ICE Platinum is een revolutionair systeem voor laserontharing van Alma Lasers.

De Platinum-editie richt zich met drie golflengten op ongewenste haargroei en is de meest complete en effectieve ontharingsoplossing die vandaag beschikbaar is, geschikt voor alle huidtypes en haartypes.

De drie gecombineerde golflengtes bieden een optimaal behandelingsspectrum en maken de behandeling vrijwel pijnloos. Of u nu een lichte, donkere of gebruinde huid heeft, grof of fijn haar, met Soprano ICE Platinum is dit geen probleem.

  • Alexandrite (755 nm): Deze golflengte is gebaseerd op een diodelaser met een Alexandriet-wavelength. Het is ideaal voor lichte haren en werkt goed op oppervlakkige plekken zoals wenkbrauwen en bovenlip. De melanine in de haarzakjes absorbeert de energie van deze straal.
  • Diode (810 nm): De diodelaser heeft een golflengte van 810 nm. Het dringt dieper door in de huid en is geschikt voor grotere gebieden zoals armen, benen, wangen en de baard. Het richt zich op de bulge en bulb van de haarfollikel.
  • Nd:Yag (1064 nm): Deze golflengte is effectief voor donkerdere huidtypen en werkt op diepere niveaus. Het richt zich op de papilla van de haarfollikel. De Nd:Yag-laser is geschikt voor het behandelen van dieper ingebed haar.

Kortom, de Soprano-laser combineert deze drie golflengtes om een breed scala aan patiënten en haartypes het hele jaar door te behandelen.

Hoe kan ik me voorbereiden?

6 weken voor de behandeling mag je de te behandelen zone niet meer geëpileerd of -gewaxt worden

Het is aangewezen om je daags voor of juist voor de behandeling te scheren.

Zorg dat de behandelende zone vrij is van deodorant, bodylotion, parfum, zonnebescherming…

Voor we van start gaan wordt het informed consent (toestemming voor de behandeling) overlopen, zodat u volledig op de hoogte bent van de behandeling met de  Beauty Remove.

Mocht u last hebben van ‘herpes simplex’ (koortslip) in het te behandelen gebied, gelieve dit dan te vermelden. In dit geval dient u voorafgaand aan de behandeling preventief  medicatie te  gebruiken.

Het is raadzaam 2 tot 3 dagen voor de behandeling niet uitgebreid te gaan zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. Uw huid moet even tot rust kunnen komen.

 

Mocht U tijdens uw laser behandeling starten met medicatie ( vb. Antibiotica) gelieve dit te melden voor uw volgende behandeling.

Hoe verloopt de behandeling?

We zorgen ervoor dat u comfortabel ligt en u krijgt bescherming voor de ogen. (personeel en eventuele familie die u vergezellen dienen dit ook te dragen)

De te behandelen zone wordt gecontroleerd op wondjes, moedervlekken en te lange haartjes en nadien onderverdeeld en gemarkeerd in vakjes van 10cm x 15cm. Vervolgens wordt er een gel aangebracht, welke een verkoelend effect heeft en ook voor de geleiding van de laserflitsen zorgt.

Tijdens het laseren warmt de tip geleidelijk op tot ongeveer 45 graden. Je kan het vergelijken met de warmte van een ‘hot stone massage’. Er zit trouwens een bijkomend koelingsmechanisme op de tip van de lasertip dat ervoor zorgt dat je huid koel blijft en de hele behandeling comfortabel blijft aanvoelen.

Pain Free – Hair Free™ SHR™ is een unieke technologie die vrijwel pijnloos is.

Na de behandeling wordt de gel verwijderd en de behandelde zone ingesmeerd met een verkoelende en verzachtende crème.

Advies na behandeling

U kan perfect uw werk of dagdagelijkse bezigheden hervatten na de SHR techniek

Na de sauna kan u wel gelaserd worden, maar na de laser mag u niet naar de sauna.

Ga gedurende een 4-tal dagen na de behandeling niet zonnebaden en bescherm je huid met een hoge sunblock. Minimaal SPF 30.

De huid dient goed verzorgd te worden na de behandeling. Het liefst met een Aloe Vera Gel. Deze gel zorgt voor een verzachtende  verkoeling en bescherming van de huid.

Make-up mag aangebracht worden een dag na de behandeling mits er geen beschadiging van de huid aanwezig is.

Tijdens de behandelingsperiode mag u geen haren epileren. Knippen of scheren mag gedurende de behandeling wel.

Na een 10-tal dagen beginnen de behandelde haartjes uit te vallen.

Mochten er andere reacties optreden neem dan gerust contact op.

TIP

Ook voor genderdysforie,

in samenwerking met het TIP

(Transgender InfoPunt)

TIP

Ook voor genderdysforie,

in samenwerking met het TIP

(Transgender InfoPunt)

TIPTIP

 

FAQ

Heeft u nog vragen?

Hoeveel Laser behandelingen zijn nodig?

Je mag uitgaan van  4 tot 8 behandelingen. Mede afhankelijk  van het type huid, kleur haar, dichtheid van het haar. Wij raden jaarlijks een onderhoudsbehandeling aan.

 Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

De tijdsduur tussen de behandelingen is afhankelijk van de regio. Voor het gelaat tussen de 4 à 6 weken. Voor de rest van het lichaam tussen de 6 à 8 weken.

Gaat mijn haar nog terug groeien?

Haar dat in de groeifase  behandeld wordt groeit normaal gezien niet terug.  Haren die zich niet in de groei fase bevinden moeten nog wel behandeld worden. Vandaar dat er tussen iedere behandeling 6 tot 8 weken gewacht wordt.

Wij raden een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aan.

Kan ik na een behandeling direct terug gaan werken?

Je kan je gerust tijden je lunchpauze laten behandelen. De Pain Free – Hair Free™ SHR™  techniekheeft geen “down time” en er is ook geen herstelfase nodig. Je kan je laten behandelen en je activiteiten direct terug hervatten.

Kan ik er echt vanuit gaan dat het pijnloos is?

De meeste patienten vinden een behandeling met de Pain Free – Hair Free™ SHR™ laser gemakkelijk te verdragen zeker in vergelijking met andere laser technieken en toestellen die in omloop zijn.  De patient dient een comfortabele warmte te voelen op de huid die te vergelijken is met een ‘hot stone’ massage. Indien u toch pijn zou ervaren, gelieve dit dan te melden, zodat de intensiteit van de behandeling kan aangepast worden.