Medische Tattoo

Een tepeltattoo of areolapigmentatie is een medische tatoeage die de indruk van een tepel en een tepelhof kan wekken na een borstreconstructie. Het is een veilige en esthetische oplossing om het uiterlijk van de borst te verbeteren en het zelfvertrouwen te vergroten.

De behandeling

Een tepeltattoo of areolapigmentatie wordt meestal uitgevoerd als de laatste stap van een borstreconstructie, nadat de borst en de tepel volledig genezen zijn. Dit kan enkele maanden tot een jaar na de reconstructie zijn.
Wij verzoeken U op de dag van de behandeling geen bodylotion te gebruiken. Gelieve de avond ervoor en op de dag van de behandeling geen alcohol te nuttigen. Ook vragen we U eventuele allergieën te melden.

Voor het tatoeëren van de gereconstrueerde borst met eigen weefsel is in principe geen plaatselijke verdoving nodig omdat er in die borst beperkt gevoel zit. Voor het tatoeëren van de gereconstrueerde borst met behulp van een expander en een prothese is wel plaatselijke verdoving nodig. Als de tepel van de niet gereconstrueerde borst moet bijgewerkt worden kan deze eventueel door de plastisch chirurg verdoofd worden.

Tijdens de behandeling wordt een speciale pigmentatiepen gebruikt om de tepelhof en de tepel na te bootsen met behulp van semi-permanente inkt. De tatoeëerder zal de kleur, de grootte en de vorm van de tepelhof en de tepel afstemmen op de
wensen en de huidskleur van de patiënt. De behandeling kan een licht prikkelend of branderig gevoel geven, maar is over het algemeen goed te verdragen. Indien nodig en in overleg kan er lokale verdoving toegediend worden door een arts.
De behandeling duurt ongeveer 1 tot 2 uur per tepel. Meestal zijn er één of twee sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Tussen de sessies zit een herstelperiode van 4 tot 6 weken. De tatoeëerder zal een persoonlijk behandelplan opstellen en de verwachte resultaten bespreken.

Voordat de behandeling begint, bespreken we samen met u het verloop van de behandeling, uw verwachtingen en de adviezen voor thuis. Ook wordt er een toestemmingsformulier voor de behandeling ingevuld. Het is belangrijk dat u ons ook vertelt welke medicijnen u gebruikt of onlangs heeft gebruikt.

Nazorg
 • Na het tatoeëren wordt de wonde afgedekt. Het verband de eerste 48 uur niet verwijderen.
 • De dag van de behandeling en de dag na de behandeling liever niet sporten.
 • Douchen mag na 48 uur. Gebruik geen shampoo, scrub en andere
  cosmetische reinigingsproducten.
 • Raak de pigmentatie zo min mogelijk aan met handen of andere voorwerpen.
 • Twee tot drie keer per dag de aftercare crème dun aanbrengen met schone handen, gedurende 8-10 dagen na de behandeling.
 • Controleer de tepelhof regelmatig op veranderingen of afwijkingen en neem contact op met uw behandelaar bij twijfel of ongerustheid.
 • Geen sauna, jacuzzi of openbare zwembaden bezoeken.
 • Overmatig UV licht en zonnebank vermijden. Smeer een beschermende factor om verkleuring tegen te gaan.
 • Na 6 weken is de definitieve kleur zichtbaar en kan er een touch-up
  plaatsvinden.

Prijslijst

Eyeliner boven ooglid € 165,- Voor eerste behandeling, vervolgens € 100,-
Eyeliner onder ooglid € 165,- Voor eerste behandeling, vervolgens € 100,-
Dubbelzijdige tepeltatoeage € 350,- Indien tweede behandeling nodig € 150,-
Enkelzijdige tepeltatoeage € 250,- Indien tweede behandeling nodig € 150,-
Verdoving arts € 65

 

Over de behandeling

Resultaat

Direct na de tatoeage is de kleur van de tepelhof nog donker, maar deze wordt geleidelijk aan lichter. De kleur van de tatoeage kan na ongeveer drie tot vijf jaar minder intensief worden en ook zonlicht heeft een negatief effect op de kleur. U kunt dan een nieuwe afspraak maken om de tatoeage te laten bijkleuren.

Tijdsduur

De eerste behandeling duurt ongeveer 1 tot 2 uur per tepel.

De vervolgbehandeling duurt 45 minuten.

 

Complicaties

Neem contact bij:

 • Extreme roodheid
 • Hevige zwelling
 • Toenemende pijn
 • Kloppend en warm gevoel
 • Koorts

Heeft u nog vragen?