Medische Tattoo

Behandeling

De behandeling vindt plaats in twee sessies, waarbij tussen iedere sessie minimaal 6 weken zit.

Wij verzoeken U op de dag van de behandeling geen bodylotion te gebruiken. Gelieve de avond ervoor en op de dag van de behandeling geen alcohol te nuttigen. Ook vragen we U eventuele allergieën te melden.

Tijdens de eerste behandelsessie wordt in overleg met U de grootte en kleur van de tepelhof bepaald. De kleur van de tatoeage wordt afgestemd op de andere tepelhof of op een ander stukje huid.

Voor het tatoeëren van de gereconstrueerde borst met eigen weefsel is in principe geen plaatselijke verdoving nodig omdat er in die borst beperkt gevoel zit. Voor het tatoeëren van de gereconstrueerde borst met behulp van een expander en een prothese is wel plaatselijke verdoving nodig. Als de tepel van de niet gereconstrueerde borst moet bijgewerkt worden kan deze eventueel door de plastisch chirurg verdoofd worden.

Tijdens de behandeling wordt het pigment door middel van een steriele naald in de huid ingebracht. Door het tatoeëren ontstaat er een schaafwond welke een schrijnend gevoel kan geven. Deze wond geneest vanzelf.

Na de behandeling

Na de tatoeage van de tepelhof wordt er een vet gaas of vaseline gebruikt en met een verband afgedekt.

Vanaf de volgende dag mag U de tatoeage 2x per dag dun insmeren met vaseline totdat de huid geen korsten of schilfering meer vertoont. Breng de vaseline aan voor het douchen, zodat de tatoeage niet nat wordt.

Na het douchen de tatoeage droogdeppen met een tissue of gaas.

Na zeven tot tien dagen is de tatoeage droog en hoeft U geen vaseline meer op te smeren.

Nazorg
  • Twee keer per dag invetten met vaseline voor minimaal zeven tot tien dagen, totdat de korsten helemaal ingedroogd zijn.
  • De vaseline aanbrengen met schoon gewassen handen.
  • U mag douchen vanaf de tweede dag, vooraf de vaseline aanbrengen op de tatoeage. Deze na het douchen droogdeppen met tissue of gaasje.
  • Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.
  • Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of betadine op de wond.
  • Opletten voor ontsteking van het tepelhof ( roodheid, pijn, bloeding, pus, kleurverandering van de wond zwelling en/of warm aanvoelen van de behandelde plek in combinatie met koorts).
  • Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater, sauna en bubbelbaden.
  • Stel de getatoeërde plek niet bloot aan de zon of zonnebank ( ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook nadien altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Over de behandeling

Resultaat

Direct na de tatoeage is de kleur van de tepelhof nog donker, maar deze wordt geleidelijk aan lichter. De kleur van de tatoeage kan na ongeveer drie tot vijf jaar minder intensief worden en ook zonlicht heeft een negatief effect op de kleur. U kunt dan een nieuwe afspraak maken om de tatoeage te laten bijkleuren.

Complicaties

Door het tatoeëren ontstaat een kleine schaafwond. Hierdoor is er een kleine kans op onsteking. Let  daarom op roodheid, pijn, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond, zwelling en/of warm aanvoelen van de behandelde plek met koorts. Heeft U klachten neem dan contact met Uw pigmentiste.

Tijdsduur

De eerste behandeling duurt ongeveer een uur/ tepel.

De vervolgbehandeling duurt 45 minuten.

Heeft u nog vragen?