Elektrische ontharing

Elektrisch ontharen is een methode om ongewenste haargroei te verwijderen. Het is een vorm van definitief ontharen waarbij een dun steriel wegwerp-naaldje langs de haarschacht in de huid wordt geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt.
Hierdoor kunnen geen voedingstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.
Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd.

Bij M-Cure wordt er gebruik gemaakt van de Apilus xCell Pur een elektrisch ontharingsblend-apparaat dat een nieuwe standaard zet op het gebied van 100% permanente ontharing. Het apparaat maakt gebruik van radiofrequentie-energie om de haarfollikels te vernietigen, waardoor de haargroei permanent wordt gestopt. Het apparaat is ontworpen om snel en effectief te werken, en biedt een comfortabele behandeling voor de cliënt.

Pijnloos

Alle huidtinten

Veilig en Snel

Wat zijn de voordelen van elektrisch ontharen ten opzichte van andere methoden?

 • Geschikt voor elk haartype en huidskleur: Elektrisch ontharen is geschikt voor alle haar- en huidtypes, ook voor blond, grijs en rossig.
 • Permanente oplossing: Elektrisch ontharen is de enige ontharingsmethode die door de Food and Drug Administration (FDA) en de American Medical Association (AMA) als permanent wordt erkend.
 • Veilig: Elektrisch ontharen is een veilige en comfortabele methode om ongewenste haren te verwijderen
 • Geschikt voor alle lichaamsdelen: Elektrisch ontharen kan worden gebruikt op alle lichaamsdelen, inclusief de gevoelige gebieden zoals het gelaat en de bikinilijn
 • Geen hersteltijd: Na de behandeling is er geen hersteltijd nodig. Je kan direct weer je dagelijkse activiteiten oppakken.

Nadelen van elektrisch ontharen:

Elektrisch ontharen is een effectieve methode voor het permanent verwijderen van ongewenste haren. Het is echter belangrijk om te weten dat deze methode ook enkele nadelen heeft. Hieronder staan enkele van de nadelen van elektrisch ontharen opgesomd:

 

 • Tijdrovend: Elektrisch ontharen is een tijdrovende behandeling omdat de haren één voor één moeten worden vernietigd. De totale behandeltijd varieert van enkele maanden tot 1-2 jaar, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en de mate van beharing.
 • Pijnlijk: Elektrisch ontharen kan pijnlijk zijn, vooral op gevoelige delen kan het een prikkend gevoel Indien gewenst kan er in onze praktijk gebruik worden gemaakt van verdoving door een erkend plastisch chirurg. Een andere optie is het gebruik van een verdovende crème.
 • Mogelijke bijwerkingen: Hoewel er over het algemeen geen permanente bijwerkingen zijn, kan soms een tijdelijke, lichte roodheid en zwelling van de huid optreden, maar dit trekt na enkele uren weg. Erytheem (roodheid en warmte) is een veel voorkomende reactie van de huid op de behandeling .Peri-folliculair oedeem (kleine vochtbultjes in de haarzakjes) is ook een veelvoorkomende reactie, welke verdwijnt binnen enkele uren. In zeldzame gevallen kan er sprake zijn van littekens of tijdelijke verkleuring van de huid.

Intake gesprek

Tijdens het eerste consult of intake wordt er vaak een informed consent overlopen. Uw behandelaar informeert naar uw medicijngebruik, medische voorgeschiedenis en eventuele huidproblemen.
Er wordt ook geïnformeerd naar eerder gebruikte ontharingsmethoden. Vervolgens wordt er advies gegeven over hoe de huid optimaal kan worden voorbereid op elektrisch ontharen.
We overlopen de behandeling, verwachtingen; eventuele vragen worden overlopen.

Pre- behandeling thuisadvies

Tijdens de behandeling van elektrisch ontharen is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden. Hieronder vindt u een opsomming van de aanbevolen voorbereidingen:

 

 • Daags voor de behandeling wordt aangeraden om de huid te behandelen met een exfoliating polish of fijne scrub. Dit helpt om de haartjes beter te bereiken en de behandeling effectiever te maken.
 • De haartjes dienen minimaal 4 mm lang te zijn, zodat ze met een pincet kunnen worden vastgenomen. Meestal wordt aangeraden om 3à4 dagen voor de behandeling niet te scheren, harsen of uitrekken van de haren.
 • Vermijd zon en zonnebank minimaal 2 weken voor en na de behandeling.
 • We adviseren om zonder make-up naar de praktijk te komen.
 • Verdovende crème mag 30 minuten voor de behandeling worden aangebracht en afgedekt met huishoudfolie.
 • Meld steeds medicatiegebruik voor de behandeling.

De behandeling - elektrisch ontharen

 • Voorafgaand aan de behandeling wordt u gevraagd naar uw herstel van de vorige behandeling.
 • U neemt plaats in de behandelstoel en wordt door middel van een elektrode verbonden met het toestel. Deze elektrode ligt onder het lichaam.
 • Vervolgens kiest de behandelaar de juiste naald en stelt hij of zij het apparaat in op de juiste frequentie en stroomsterkte.
 • De naald wordt in de haarfollikel gestoken en er wordt een stroomstootje gegeven om het haarzakje te vernietigen.
 • De behandeling kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van het te behandelen gebied.
 • Na de behandeling kan er sprake zijn van roodheid, zwelling of korstvorming. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen enkele dagen.
 • Om de behandeling af te sluiten, wordt kataforese of positieve ionisatie toegepast. Dit is volledig pijnloos en werkt bacteriedodend, vaatvernauwend, rustgevend en kalmerend. Het vermindert ook de roodheid en heeft een samentrekkende werking op de talgafscheiding.

Post- behandeling thuisadvies

Na het elektrisch ontharen met het Nempro Apilus xCell Pure apparaat, is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Hieronder staan enkele tips die u kunt volgen:

 

 • Vermijd blootstelling aan de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten gedurende minstens 48 uur na de behandeling.
 • Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met SPF 30 of 50. Vermijd sauna’s, hete baden en sporten gedurende de eerste 48 uur na de behandeling.
 • Krab niet aan de huid en gebruik een kalmerende hydration crème thuis tijdens de herstelperiode om het herstel te bevorderen en klachten als jeuk, roodheid en pijn te verminderen.
 • Vermijd strakke kleding op het behandelde gebied om wrijving te voorkomen.
 • Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, kan wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1-2 jaar. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter.

Al onze behandelaren zijn medisch geschoold en beschikken over de juiste kwalificaties om deze behandeling veilig en goed uit te voeren.

Tarieven

Algemeen:
Voor de intake rekenen we 25€, maar dit bedrag wordt verrekend met uw eerste behandeling.

Elektrisch ontharen:
45€ voor eerste kwartier, vervolgens 25€ per kwartier.

Verdoving door arts: 65€

TIP

Ook voor genderdysforie,

in samenwerking met het TIP

(Transgender InfoPunt)

TIP

Ook voor genderdysforie,

in samenwerking met het TIP

(Transgender InfoPunt)

TIPTIP

FAQ

Heeft u nog vragen?

Wat bij gevoeligheid?

Elektrisch ontharen kan pijnlijk zijn, vooral bij mensen met een gevoelige huid. De intensiteit en duur van de elektrische puls zijn in het begin laag en nemen geleidelijk toe tot het haar zo gemakkelijk mogelijk uitkomt. Dit kan ongemakkelijk of zelfs pijnlijk aanvoelen. 

Indien gewenst kan er in onze praktijk gebruik worden gemaakt van verdoving door een erkend plastisch chirurg. Een andere optie is het gebruik van een verdovende crème.